skip navigation

Transportleksikon

Lexicon-poster

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V

Nu kan du selv være med til at udforme dine transport- og logistikprocesser. Uanset om det gælder kundevinding, gennemførelse eller forvaltning af transportordrer, i Smart Logistics System fra TIMOCOM finder du altid den passende funktion i henhold til dine behov og dit aktuelle digitaliseringsniveau.

Lagerlogistik

Lagerlogistik er et område inden for logistikken i firmaer, som ikke råder over oplagringsmuligheder. Det handler her om systematisk opbevaring og administration af varer på lagre. Som et hjælpemiddel til optimeringen af lageradministration anvender virksomheder en bestemt logistik-software. Hermed kan processer såsom modtagelse, transport og lagring af varen rationaliseres. Inden for lagerlogistik findes der desuden en egen uddannelse: Faglært lageroperatør med speciale i logistik. En lageroperatør står for den logistiske planlægning og organisation. Opgaverne består i at modtage, kommissionere, læsse, stuve, transportere og pakke varer. Varernes lagring skal ske fagligt korrekt alt efter varens tilstand og egenskaber (f.eks. fast, flydende, eksplosiv, giftig, fordærvelig). Desuden skal der udarbejdes planer for losning under overholdelse af lovmæssige normer samt turplaner. Lagerlogistik er beregnet til at regulere og forbedre materiale-, informations- og værdiflowet fra indkøb til salg.

Se tillige:

  • Lagerudnyttelse

    Et lagers anvendelse afhænger først of fremmest af lagerhallens og lagerarealets beskaffenhed. Alt efter, hvilken vare der skal opbevares, skal lagerrummene være udstyret korrekt. Eksempelvis kræver [...]

Bliv branche-insider

Tilmeld dig her, og glæd dig til regelmæssigt at modtage relevante artikler, der gør din arbejdshverdag lettere og udvider din forretningshorisont.

Tilmeld nyhedsbrev

Alle felter markeret med '*' er obligatoriske og skal udfyldes.

Når du afsender tilmeldingsformularen (opret dig nu), accepterer du samtidig vores Databeskyttelsesbestemmelser.

Tilmelding newsletter:


Med henblik på tilsending af informationer overføres dine personoplysninger (e-mail, efternavn og fornavn) videregives fra TIMOCOM GmbH til SC-Networks GmbH's database (handelsregister: Amtsgericht München, registernummer: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg, Tyskland. SC-Networks GmbH er underlagt Tysklands databeskyttelseslov samt TIMOCOMs anvisninger.

Til toppen