13.03.2014

"Vi regner med en fortsat stigning af transportmængden“

Interview med Marcel Frings fra TimoCom: Tilbageblik 2013 / indblik 2014

(4)

Düsseldorf 13/03-2014 – Logistik- og transportbranchen bliver spået stigninger i transportmængden i 2014. Men branchen vil også atter i år støde på udfordringer. På grund af markedsstrukturer, som er under forandring, kan innovationsprocesser fremover generere afgørende konkurrencefordele. Men hvad har vi lært i 2013, hvilke tendenser vil vi se i 2014 og hvordan er stemningen i transportbranchen lige nu? Vi har bedt TimoComs Chief Representative, Marcel Frings, om hans vurdering.

Du er nu orakel for 2014. Kan vi aflæse fremtiden på det europæiske transportmarked ud fra hændelserne i 2013?

Jeg tror på, at 2014 bliver et fantastisk år. Konjunkturprognoserne for Tyskland ligger mellem 1 og 2,5 procent. Dermed vil også Europas eksportmotor starte på ny. Og det afføder mange chancer for transportbranchen. Vilkårene for at skaffe frisk kapital er så fordelagtige, som de ikke har været det i et halvt århundrede. Fra 2012 til 2013 er vores kapacitets- og fragttilbud steget med i alt 16,5 % - det er næsten 7,7 mio. tilbud i alt. I 2013 kunne vi registrere hele 54,7 mio. tilbud, selvom konjunkturen lå på et lavt niveau.

 

Forretningsåret 2013 var yderst succesfuldt for TimoCom som udbyder af online-baserede logistikløsninger. Foreligger der planer for at udvide forretningen på yderligere områder i fremtiden?

Vi er altid på udkig efter partnere for at udvide vores netværk og tilbyde vores kunder en merværdi. Det være lige fra indkøbssamarbejder over fornuftige udvidelser af vores produktportefølje hen til strategiske samarbejder med partnere. Som eksempel kan nævnes samarbejdet med de p.t. 70 telematikudbydere, som er blevet tilknyttet vores telematikplatform siden lanceringen af produktet TC eMap® med integreret trackingfunktion sidste år. Her overvejer vi lige nu fælles tiltag for at muliggøre en større gennemslagskraft af telematik.

 

Som software-udbyder har TimoCom også udviklet sig til ekspert inden for informationsteknologi. Hvordan ser TimoCom den mobile kommunikation – ren barnemad eller en udfordring i 2014?

2014 står i kommunikationens tegn for TimoCom. Det betyder konkret, at TimoCom bliver mobil! Via en mobil tilgang kan vores kunder fremover når som helst og hvor som helst få adgang til vores produkter. Her tilbyder vi via vores IT de samme sikkerhedsstandarder som ved pc-versionen. Servicen vil være tilgængelig via transportbarometer-app'en. Alt i alt er det vigtigt for os at kommunikere med kunderne i øjenhøjde og i den forbindelse skærpe vores blik for det væsentlige – kundens udbytte. Ikke mindst via den mobile kommunikationsform vil vi forhåbentlig mestre denne udfordring legende let endnu engang.

 

Så snart funktionsomfanget stiger, stiger også kravene til sikkerheden. Hvordan kan man fremover opnå et maksimum i den forbindelse?

For os har emnet sikkerhed i 16 år haft en meget høj prioritet og indgår altid i vores produktstrategier. Et gennemtænkt sikkerhedssystem, som beror på vores mangeårige erfaringer, sikrer, at alt fungerer gnidningsfrit. Selvfølgelig vil vi også fremover leve op til disse krav. Stærke partnere inden for sikkerhedsområdet sørger desuden for, at vi altid kan tilbyde vores kunder den højeste standard.

 

Branchen værdsætter individuelle løsningskoncepter.  Flere highlights som TimoComs kunder kan glæde sig til i 2014?

Ud over den mobile adgang nævnte jeg i starten allerede et yderligere kommunikativt element. For tiden har vi et kommunikationsværktøj undervejs, som vil avancere til at blive standard for en hurtig og ukompliceret udveksling inden for branchen. Derudover vil vi overraske vores kunder med et moderne og friskt design. Desuden vil det fremover være muligt at få adgang til lagerbørsen eksternt for at øge lagertilbuddenes rækkevidde. Og selvfølgelig kan vi også glæde os til yderligere highlights – for TimoCom er altid i udvikling og er altid på udkig efter en merværdi for kunderne.

 

Den nye, tyske trafikminister Alexander Dobrindts planer for motorvejsafgifter er p.t. et varmt emne. Hvilke emner ville du gerne se på den politiske dagsorden? 

Ud fra mit synspunkt spiller udbygningen af infrastrukturen i Tyskland en afgørende rolle for også fremover at kunne leve op til de stigende krav. Vi regner med en yderligere vækst af transportmængden for næsten alle transportgrene og også alle relationer. Dette behov skal dækkes, ikke mindst økonomisk. I den forbindelse er det også afgørende at forbedre branchens image og bibeholde det samt at tiltrække den næste generation til transportbranchen. Udbygningen af infrastrukturen, både digitalt med software og med beton som hardware, er et vigtigt emne for TimoCom.

 

Ca. en fjerdedel af alle lastbilstransporter i EU kører stadig tilbage med tomkørsler. Hvordan kan disse tomkørsler fremover reduceres endnu mere, og hvad er TimoComs strategi i den forbindelse?

TimoCom er gearet til at undgå tomkørsler. Med vores mål, som består i at forenkle brugerens daglige arbejde, frigøres tid, således at brugeren kan fokusere endnu mere på at undgå tomkørsler. Her satser vi på en positiv spiral.

Download pressemeddelelse
Til toppen