31.08.2023

TST Logistik: 12 % transportvækst pr. år med TIMOCOM løsninger

Shippingmedarbejdere hos TST Logistik

To shippingmedarbejdere fra TST Logistik GmbH i Kiefersfelden sidder ved skrivebordet og smiler til kameraet. På computerskærmen kan man se TIMOCOMs webside.

Du ønsker ikke bare at komme igennem de daglige transportudfordringer, men vil også gerne ekspandere? Så se nærmere på, hvordan TST Logistik har optimeret deres transport management system med TIMOCOM og har opnået en årlig transportvækst på 12 % — og hvordan arbejdet med et flådestyringssystem bliver endnu sjovere.

Optimer din transportforretning med TIMOCOM! Aftal dit personlige møde nu.

Du kan forvente mere effektivitet, færre tomme biler og vækst!

 

Om den europæiske logistikvirksomhed TST Logistik GmbH

Gennem 13 år har TST Logistik med hovedsæde i Kiefersfelde udført FTL-transporter for kunder i alle størrelser. Fra fabrikker, lagre og havne transporterer de varer med lastbiler til destinationer i hele Europa. Desuden tilbyder transportfirmaet sine kunder en moderne og overvåget lagermulighed på firmaets eget areal.

 

Optimer din transportforretning med TIMOCOM! Aftal dit personlige møde nu.

Du kan forvente mere effektivitet, færre tomkørsler og vækst!

Udfordringen: At opdage forstyrrelser i transportprocessen

Afdelingschef Teodora Teleaga og hendes team skal hver dag mestre en lang række udfordringer - som at finde den bedste ruteplanlægning for lastbilerne og sørge for, at leveringerne ankommer til tiden. Desuden skal alle parter som chauffører, kunder og lagerpersonale holdes up-to-date. "Der opstår uventede problemer som kø og dårligt vejr – og de oprindelige planer holder ikke længere", fortæller Teodora Teleaga. Så er det nødvendigt med hurtige og samtidig smarte beslutninger. "I sidste ende handler det om at holde det løfte om en ydelse, vi har givet til kunden", uddyber afdelingschefen. Forstyrrelser i transportprocessen og pludselige ændringer i planlægningen koster tid og tålmodighed hos virksomheden. Og penge. Fordi: Hvis der ikke bliver fundet alternativer, skal kunderne vente, og der kan ikke tages imod ordrer.

Løsningen: Hurtig matching af fragt og lastbiler samt live-sporing

For TST Logistik er TIMOCOM en naturlig del af den daglige ruteplanlægning. Med et flådestyringssystem er det nemmere at opfange forsinkelser og komplikationer:

"Hvis vores køretøjer for eksempel er fuldt læsset eller stadig er undervejs, kigger vi på TIMOCOM fragtbørs for at finde plads til resterende fragt", forklarer Teodora Teleaga, division manager hos TST Logistik.

I den digitale fragtbørs finder vi passende og godkendte transportpartnere til de relevante ture. Med smarte filtre og en optimeret søgning går det lynhurtigt. Desuden gør mange transportvirksomheder deres lastbiler tilgængelige for live-sporing på TIMOCOM markedspladsen. Med såkaldte delte GPS-data beregnes den forventede ankomsttid (ETA) for varetransporten.  På den måde ved alle parter automatisk, hvor fragten befinder sig. Det sparer ikke kun tid, men skaber også mere tillid og styrker transportpartnerens image. Tidsrummet ved rampen er nemmere at planlægge, ligesom processer bedre kan rykkes frem eller tilbage. Sådan kan tomkørsler og ventetider undgås, så tiden udnyttes mest effektiv.

Samarbejdets varighed 12 % flere transporter om året

Den digitale markedsplads hjælper Teodora Teleaga med at samle "puslespillet" på en ny måde. "Det, der driver mig: Når jeg ser, at en lang række af lastbil-transporter forløber gnidningsfrit, fordi jeg har lavet en god ruteplanlægning eller tilpasset den på en god måde. Det gør mig glad og tilfreds. Så er jeg klar til de næste udfordringer."

En tydelig fordel ved, at logistikvirksomheden anvender markedspladsen til digital management af transporterne, er den store tidsbesparelse.

"TIMOCOM er som en genvej, der fører direkte til det ønskede resultat og overstråler andre metoder", opsummerer Teodora Telega, afdelingschef for disposition hos TST Logistik.

Den ekstra tid investerer TST Logistik i forretningens udvikling – med stor succes. Gennem netværket har transportvirksomheden fundet mange nye, værdifulde forretningspartnere – og ansat nye medarbejdere og investeret i køretøjer.

Chefen for afdelingen disposition siger afsluttende om sin erfaring med TIMOCOM: "Efter vi er begyndt at arbejde med TIMOCOM, kan vi øge antallet af gennemførte transporter med ca. 12 % om året."

 

Du kan også få glæde af det digitale boost i din transportvirksomhed med TIMOCOM:

Dette vil måske også interessere dig: 

Kunder deler TIMOCOM tips: Sådan bruger HTR Logistik fragtbørsen

En pragmatisk tilgang og anvendelse af fragtbørsen skaber vækst hos EMDIPA

Man kan ikke det hele - hvordan finder jeg den passende niche i logistikbranchen?

Download pressemeddelelse
Til toppen