12.02.2019

Transportlogistik på tværs af Europa: Producenten Tripple Z letter hverdagen med løsninger fra TIMOCOM

Lyse udsigter for brugte solceller

(1)

Erkrath/Hilden, Tyskland 12.02.2019 – Tripple Z har fundet en niche: Producenten af solcellemoduler fremstiller ikke kun nye kvalitetsmoduler "Made in Germany", men handler samtidig også med brugte solcelleanlæg. Dette forretningsområde vokser støt.  I dag er Tripple Z den største udbyder af brugte solcellemoduler og tilbehør i hele Europa. De mange købs- og salgsaktiviteter har selvsagt udløst et stort transportbehov, og dette håndterer virksomheden ved hjælp af TIMOCOM, Europas første Smart Logistics System.

Den tyske producent, Tripple Z, både fremstiller, køber og handler med solceller. Som transportkøber har Tripple Z fundet "den bedste eksterne medarbejder" i forhold til at finde transportkapacitet fra transportsælgere: TIMOCOMs Smart Logistics System.

Virksomheden opkøber brugte solcelleanlæg og leverer dem til nye kunder over alt i Europa, og det betyder ofte lange transportveje.  Samtidig skal hele processen koordineres mellem sælger, køber og diverse transportpartnere, der ofte befinder sig i hver sin ende af Europa. Demontage, montage, transport og logistik: op til 300.000 solcellemoduler videreformidler Tripple Z om året. 
"Som regel omlader vi solcellemodulerne her hos os i Hilden ved Düsseldorf, det giver os et godt overblik over lagerbeholdningen", forklarer Tim Grön, der er logistikleder hos Tripple Z. "Sidste år var vi oppe på at omlade 85.000 tons varer", tilføjer Tim for at anskueliggøre den store transportvolumen. Når der i Rumænien demonteres nok solcelleanlæg til at fylde 30 lastbiler, mens man i Tyskland når op på 100, noterer han på forhånd disse tal i systemet fra TIMOCOM.  "Herefter vælger jeg den passende transportleverandør". Dette system har for længst bevist sit værd hos Tripple Z, hvor det har været en fast bestanddel af arbejdshverdagen i over ti år. For det meste går turen til belgiske landmænd, der har vist sig at være storforbrugere af brugte solcelleanlæg. "Transportopgaverne udføres for det meste af skiftende transportleverandører", forklarer den logistikansvarlige.

 

"Den digitale ordreafvikling har for længst afløst Word hos os"

Ifølge Tim Grön er TIMOCOM hans "bedste eksterne medarbejder". For et år siden tog han nemlig de første vigtige skridt ind i den digitale tidsalder med indførelsen af TC Transport Order®. Logistikplanlæggeren bruger programmet til at oprette og afgive transportordrer, helt uden brug af papir. Alle de dermed forbundne administrative processer afvikles direkte via systemet fra TIMOCOM, herunder kontakten til de implicerede serviceudbydere.  Her finder han desuden en oversigt over alle virksomhedens transportordrer og deres aktuelle status. "TC Transport Order® har for længst afløst Word hos os", fortæller Tim Grön.

Facit: "Selvom jeg som udgangspunkt er skeptisk over for digitaliseringen både på jobbet og i privaten, sætter jeg stor pris på den merværdi jeg oplever i arbejdshverdagen." Tim Grön tror dog ikke på transporthåndtering uden disponenter.  Fremadrettet ønsker han sig fortsat adgang til en direkte kontaktkontaktperson hos det anvendte vognmandsfirma.

Download pressemeddelelse
Til toppen