04.02.2020

Der er ikke kun indtjeningsmuligheder i godstransport, men også i ledig lagerkapacitet.

Sådan gøres tomme lagerarealer til en indbringende forretning.

(3)

Julen er knap forbi og allerede er næste sæsonhandel i fuld gang – påsken. Lageret er ved at være godt fyldt op, og snart er der ikke en eneste ledig kvadratmeter tilbage. Der er ingen ledige lagerarealer tilbage nogen steder – lader det til.  Herudover kan det være en tidskrævende og dyr affære at lede efter passende lagerudlejere. Ville det derfor ikke give utrolig god mening at forbinde udbydere af lager- og logistikarealer med potentielle aftagere? Online, hurtigt og enkelt?

Ledige lagerarealer er ikke kun en eftertragtet vare under den travle sæsonhandel. En lagerbørs er en praktisk og tidsbesparende måde at forbinde udbydere af lager- og logistikarealer med potentielle aftagere på.

Hvor skal varen hen?

Det sker næsten dagligt: En lastbil dukker senere op ved rampen end planlagt. Først ved rampen finder chaufføren ud af, at han eller hun slet ikke kan komme af med varerne, fordi varemodtagelsen nu er lukket. Ikke desto mindre er chaufføren nødt til at skaffe plads i lastbilen til næste ordre. Ved næste læssested venter nyt gods, og uret tikker ubønhørligt videre. Når lastbilen står stille koster det penge, og hvert spildminut presser udgifterne i vejret. Der skal findes en løsning – og det i en fart.  Her kommer en lagerbørs som sendt fra himmelen. Uanset om det drejer sig om et akut opstået problem eller et kortvarighed behov for ekstra lagerplads grundet sæsontravlhed: En lagerbørs er en praktisk og tidsbesparende måde at forbinde udbydere af lager- og logistikarealer med potentielle aftagere på.

 

Hvordan fungerer en lagerbørs?

En webbaseret lagerbørs fungerer som en søgemaskine. Her kan ledige lagerrum og lagerarealer tilbydes og søges. Udbyderne bruger systemet til at gøre opmærksom på ledige lagerkapaciteter, inklusive alle relevante informationer. Virksomheder med pladsmangel kan omvendt bruge lagerbørsen til at finde egnede lager- eller logistikarealer. En målrettet søgning giver præcise resultater, der passer nøje til det angivne behov. Til dette formål indtaster brugeren først sine kriterier i søgemaskinen, herunder f.eks. lagertype, størrelse eller lokalitet. Systemet sammenligner herefter søgekriterierne med alle ledige lagerarealer for at finde det perfekte match. Resultatet: En liste over potentielle ledige lager- eller logistikarealer, inklusive alle relevante data og mulighed for direkte kontakt med udlejer.

 

Hvilke fordele giver en lagerbørs?

Svaret er simpelt: Ved hjælp af en webbaseret lagerbørs kan virksomheder reagere ekstra hurtigt og fleksibelt på mulige lagerflaskehalse. Samtidig undgås tomme lagerarealer og kapaciteterne udnyttes bedre. Tomme lagerarealer er nemlig uudnyttet kapital. Og en lagerbørs giver ikke kun logistikplanlæggerne fordele i travle perioder. Selv når efterspørgslen falder, kan lagerarealerne udnyttes optimalt. Med en lagerbørs undgås situationen med tomme og uudnyttede lagerarealer bedst muligt – med ekstra indtjening til følge. For speditioner og virksomheder er der også mange fordele at hente. En lagerbørs gør det nemt at finde og sammenligne lagerarealer i hele Europa, og det med et minimalt tidsforbrug.

Grundet lagerbørsens store og omfangsrige udbud er chancen for at finde en passende løsning tilsvarende stor. Inden for rammerne af Smart Logistics System tilbyder TIMOCOM ligeledes en praktisk lagerbørs, der tegner sig for langt det største udbud af vidt forskellige lagerarealer- og type i Europa – og det koster ikke ekstra at bruge. Brugerne af systemet får automatisk adgang til lagerbørsen og dermed mere end 7.000 udbydere af lagerarealer fra 44 forskellige europæiske lande. Forskellige behov lader sig dække optimalt: fra langfristet opbevaring til kort- og mellemfristede lagerbookinger. Dermed finder sæsonvarer som f.eks. porcelænsharen til påskebordet altid en passende lagerplads.

Download pressemeddelelse
Til toppen