07.09.2018

TIMOCOM understøtter morgendagens logistiktalenter i Europa

Studerende fra Litauen i praktik hos TIMOCOM underafdeling i Polen

(2)

Erkrath, Tyskland 07.09.2018 – TIMOCOM har helt fra starten ønsket at støtte og inspirere unge studerende og lærlinge, bl.a. ved at give dem praktisk know-how fra branchen med på vejen. Denne gang går logistikbranchens IT-serviceyder dog et skridt videre, og tilbyder for første gang en tre måneders trainee stilling i sin polske underafdeling. Ved at bidrage til uddannelsen af morgendagens logistiktalenter ønsker TIMOCOM bl.a. at inspirere andre virksomheder til at gøre det samme.

TIMOCOM støtter op om unge studerende i logistikbranchen. En TIMOCOM workshop hos et universitet og en meget aktiv studerende endte med et tilbud om en trainee stilling.

I kraft af sin rolle som Europas største transportplatform er det vigtigt for TIMOCOM at imødekomme de enkelte markeder og kunders behov. Samtidig ønsker TIMOCOM at understøtte samarbejdet mellem branchens nutidige og fremtidige aktører, og derfor knytter de lokale country managers kontakter til universiteter med studieretninger inden for logistik-og transportmanagement. Frem til nu har fokus først og fremmest ligget på foredrag og workshops, hvor indsatsen blev belønnet med det populære TIMOCOM certifikat.

 

Et skridt videre: Talentudvikling direkte på jobbet

Der er masser af potentiale i et tættere samarbejde mellem erhvervslivet og videnskaben, det beviser et aktuelt pilotprojekt med et litauisk universitet: "Jeg havde længe gået rundt og tumlet med ideen om et trainee forløb. Efter workshoppen på det tekniske Gediminas-universitet i Vilnius blev mine planer konkrete. Særligt en af de studerende deltog meget aktivt og stillede mange spørgsmål både under og efter kurset. Hendes store engagement inspirerede mig til endelig at få min ide ført ud i livet", fortæller Denis Pasala, Country Manager Baltic States & CIS hos TIMOCOM.


For Marija Kolosova var dette hendes første møde med en transportplatform. Hendes interesse i funktionerne og anvendelsesmulighederne gik langt ud over workshoppens indhold. For Marijas vedkommende sluttede workshoppen derfor ikke bare med det sædvanlige deltagercertifikat, men derimod med et usædvanligt tilbud: "Efter workshoppen blev jeg inviteret til at deltage i et detaljeret trainee forløb hos TIMOCOM. Dette var en yderst interessant og enestående chance for mig", beretter den studerende. Efter den positive feedback udarbejdede Pasala et trainee forløb af tre måneders varighed sammen med studielederen prof. dr. doc. Nijolė Batarlienė og lederen af salgsafdelingen hos TIMOCOMs polske underafdeling. "Et halvt år senere sad jeg allerede i flyveren på vej til Pila, og siden den 24. juni og de næste tre måneder frem er jeg en del af teamet. Jeg har allerede fået helt utrolig meget praktisk viden og erfaring. I slutningen af mit trainee forløb får jeg desuden mulighed for at lære TIMOCOM centralen i Tyskland at kende, det glæder jeg mig meget til", fortsætter Marija.

Samarbejdet med det tekniske Gediminas-universitet og studielederen prof. dr. doc. Nijolė Batarlienė er ifølge Denis Pasala en vigtig udvidelse af TimoComs øvrige bestræbelser på at understøtte nye talenter i branchen. "Foredrag og seminarer er et godt udgangspunkt, men et trainee forløb i en virksomhed giver en helt anden mulighed for at tilegne sig viden og erfaring "live on the job".


Med pilotprojektet ønsker TIMOCOM i endnu højere grad at bidrage til uddannelsen af højt kvalificerede medarbejdere til logistikmarkedet. Samtidig sender virksomheden et vigtigt signal til andre aktører i branchen om at gøre det samme.

Download pressemeddelelse
Til toppen