10.12.2013

TimoCom støtter IRUs guidelines

En vejledning skal forenkle den pålidelige brug af fragtbørser for transportbranchen

(3)

Genève, 10/12-2013  De økonomiske og miljøvenlige fordele ved at bruge en fragtbørs er åbenlys både for transportudbydere og ordregivere. Udbyderne og brugerne står dog også over for udfordringer og risici, som nu er blevet taget op og diskuteret af International Road Transport Union (IRU). I den anledning deltog 170 medlemmer fra 74 lande den 7. november 2013 i IRU Goods Transport Council (CTM) i Genève for at vedtage retningslinjer for den sikre brug af fragtbørser. I sit foredrag gav TimoComs Chief Representative Marcel Frings et indgående indblik i det komplekse emne og præsenterede en omfattende sikkerhedspakke.

Engagement for rene handler

Analysen foretaget af den den globale sammenslutning for vejtransporter viser, at der i stigende grad benyttes fragtbørser for at reducere hhv. tomkørsler og ikke fuldt udnyttet kapacitet. En sådan form for online-platforme forenkler dermed principielt den hektiske dispositionshverdag, hjælper med at spare omkostninger og genererer omsætningen. Ulempen med en sådan online-platform er de "sorte får". Alle, som er en del af transportbranchen bør beskytte sig i mod bedrageriforsøg og organiseret kriminalitet samt falske eller ugyldige dokumenter, manglende betalinger og tyveri af fragt. Hertil siger IRU vicepræsident Pere Padrosa: "Fragtbørser er for længst blevet til en realitet, men de indeholder visse risici for brugerne og der mangler oplysninger om, hvordan de håndterer disse risici. Derfor har vi udviklet en vejledning, hvori vi uddyber forretningsmuligheder, udfordringer, mulige uærlige forretningspraksisser og generelle sikkerhedsforanstaltninger ved brugen af fragtbørser." 

 

Tillid er godt, kontrol er bedre

Ved mødet i Genève holdt også Marcel Frings fra TimoCom en tale om udfordringer og muligheder i forbindelse med fragtbørser. På IT-virksomhedens vegne præsenterede Frings TimoCom-sikkerhedssystemets forskellige trin. Med op til 450.000 kapacitets- og fragttilbud om dagen stiller virksomheden, som har eksisteret siden 1997, særligt store krav til sikkerheden. Hertil hører blandt andet en udførlig og konstant kontrol af alle kunder og forretningsdokumenter, inden der gives adgang til platformen, en kompetent juridisk rådgivning i kritiske tilfælde samt et raffineret IT-system med sikkerhedsadgange. "Vores motto er 'Tillid er godt, kontrol er bedre', og vi er meget stolte af at kunne mere end at opfylde IRU's kriterier", sammenfattede TimoComs Chief Representative efter arrangementet. Det første skridt hen imod en sikker brug af fragtbørser er nu taget med godkendelsen og offentliggørelsen af retningslinjerne. Selvfølgelig skal anbefalingerne også følges i det videre forløb – kun på den måde kan risiciene holdes så lave som muligt.

 

Yderligere informationer om TimoCom finder du på www.timocom.dk. Du finder IRU's "Guidelines for the safe use of freight exchanges" på www.iru.org.

Download pressemeddelelse
Til toppen