12.03.2015

TimoCom er onlinemarkedsplads for hele transportkæden

Flere ordrer på Europas fragtbørs via adgang for produktion og handel

(1)

Erkrath, den 12.03 2015 - Fremtiden i logistikbranchen bliver præget af teknologiske forandringer og dermed stigende automatisering og netværksdannelse. Det har fragtbørsudbyderen TimoCom også indset og ønsker derfor at skabe fremtidsorienterede onlinemarkedspladser, hvor transporttjenesteydelser kan afvikles på sikker, effektiv og procesunderstøttet vis. For at nå dette mål tager IT-virksomheden det næste naturlige skridt og åbner fragtbørsen

TC Truck&Cargo® op for kunder indenfor produktion og handel i hele Europa. Der er dog en afgørende indskrænkning: Virksomheder med gods, der skal transporteres, får mulighed for at lægge transportforespørgsler op på børsen og søge efter køretøjer. Fragtsøgning såvel som angivelse af køretøjer er ikke tilladt for denne kundegruppe.

Siden grundlæggelsen af TimoCom i 1997 har man afvist adgang til fragtbørsen TC Truck&Cargo® for produktions- og handelskunder pga. det overvejende speditionsklientel. I dag, 18 år senere, er det på tide at ændre dette ifølge TimoComs Chief Representative Marcel Frings: "Via udviklingen af nettet i realtid, de sociale netværk og sms-tjenester har folk længe kunnet komme i forbindelse med hinanden overalt og til enhver tid. Det påvirker selvfølgelig også logistikbranchen. Og TimoCom er nu nødt til at tage udfordringen op. Vi vil optimere processerne for hele transportkæden. Hertil hører også kunder indenfor produktion og handel. Det næste naturlige skridt er ligeledes at gøre dette i hele Europa." Det er også det ønske, som TimoComs kunder har. "De årlige rundspørger, som vi regelmæssigt inviterer vores brugere til via nyhedsbreve, viser, at flertallet er positivt stemt overfor en sådan åbning," forklarer Marcel Frings.

 

Produktions- og handelskunder får dog kun adgang til "Angivelse af fragt" og "Søgning efter køretøjer". Muligheden for at søge efter fragt og angive køretøjer er fortsat forbeholdt speditører og transporttjenesteydere. Fragtbørsudbyderen er overbevist om, at virksomheder i produktions- og handelsbranchen fortsat vil placere deres ordrer hos nuværende forretningspartnere, også efter den delvise åbning af markedet. Det er ikke kun prisen, der er afgørende for et langvarigt kundeforhold, men også et godt og omfattende serviceniveau, såvel som pålidelighed, faglig ekspertise og overholdelse af deadlines.

 

Det har de gode erfaringer med licitationsplatformen TC eBid® også bevist. Her har virksomheder i produktions- og handelsbranchen siden 2009 placeret længerevarende ordrer direkte hos transporttjenesteydere. Ifølge eget udsagn udnytter kunderne optimalt potentialet i begge produkter, TC Truck&Cargo® og TC eBid®, hvorved de kan forbedre deres forretningsresultater. Efterspørgslen og interessen for en åbning af børsen for virksomheder, der skal have transporteret fragt, har været støt stigende.

 

Som markedsførende softwarevirksomhed agerer TimoCom progressivt og følger sit vigtigste mål: At føre fragt og kapacitet sammen - for alle transportaktører i Europa.

Download pressemeddelelse
Til toppen