16.12.2013

Stempel: TimoCom giver kunderne grønt lys

Fragtbørs-udbyder vinder europæisk transportpris for bæredygtighed 2014

(2)

Düsseldorf 16/12-2013 – Bæredygtighed i transportbranchen, såkaldt grøn logistik, bevæger sig fremad. Heldigvis. For miljøbeskyttelse, en effektiv brug af ressourcer og socialt ansvar kan bidrage til at forbedre hele branchens image. Også IT-virksomheden TimoCom yder et prisværdigt bidrag med sin fragtbørs – en platform til optimal planlægning af ture og effektiv brug af ledig kapacitet samt undgåelse af CO2-emission pga. dyre tomkørsler. Avisen for godstrafik, Transport fra HUSS-VERLAG GmbH, har nu tildelt softwarefirmaet den europæiske transportpris for bæredygtighed 2014. 

Undgåelse af tomkørsler i stor stil

En førsteklasses jury med repræsentanter fra økonomi, videnskab og medier uddelte prisen i festlige rammer den 19. november 2013 i Kesselhaus i München. I alt 17 virksomheder blev evalueret og udmærket ud fra et pointskema med 16 kategorier. Sammen med Daimler AG, Schmitz Cargobull og MAN Truck & Bus gjorde TimoCom sig bemærket med fragtbørsen TC Truck&Cargo® i kategorien serviceydelser for transportbranchen. I sin tale roste HUSS forlagschefen Bert Brandenburg indsatsen for en effektiv kapacitetsudnyttelse for alle virksomheder, som deltager i transporten, og fremhævede den dermed forbundne undgåelse af miljøskadelige tomkørsler. Ved hjælp af børsen kan brugere på få sekunder finde frem til et fragttilbud eller indtaste deres tomme køretøjer i systemet. Med op til 450.000 transporttilbud dagligt og 100.000 brugere tilbyder online-markedspladsen dermed et enormt volumen af internationale forretningsmuligheder. Supplerende sørger TC eMap® med sin kalkulations- og trackingfunktion for en optimal ruteplanlægning og gennemskuelige transportforretninger.

 

Forankring af bæredygtig tankegang

Prisen, som i år blev uddelt for anden gang, skal styrke virksomheder fra transport- og nyttekøretøjsbranchen i deres bæredygtige handlemåde og hjælpe med at forankre principperne bag en bæredygtig udvikling endnu bedre. TimoCom har efter juryens opfattelse allerede påtaget sig dette ansvar og beviser, at økologiske, sociale og samfundsmæssige mål kan forenes med en økonomisk succes. Således stiller IT-virksomheden eksempelvis høje krav til den virksomhedsinterne reduktion af strømforbruget og dermed CO2 og bevidst reduktion af brug af ressourcer som f.eks. papir. Desuden investeres der succesfuldt i moderne og attraktive arbejdsbetingelser for medarbejderne samt et bæredygtigt engagement for miljø- og sociale projekter.

 

TimoCom-kunder får stempel for bæredygtig drift

"Green we can"-miljøstemplet kan også TimoCom-kunder få gavn af – ikke mindst fordi emnet grøn logistik i dag i stigende grad bliver til et spørgsmål om konkurrencedygtighed og fulde ordrebøger. Det gratis stempel kan rekvireres via internetsiden og f.eks. anvendes i virksomhedskommunikationen, f.eks. printet på forretningspapir eller som web-logo på kunders hjemmesider. På den måde bliver det synligt for alle ordregivere, at man ikke kun er en pålidelig partner inden for logistikken, men også en miljøbevidst partner. I forbindelse med arrangementet gjorde også TimoCom Chief Representative, Marcel Frings, opmærksom på denne strategiske betydning og fik overrakt prisen af jurymedlem Robert Domina, transport-tester og motorjournalist: "Jeg takker på vegne af næsten 400 TimoCom-medarbejdere. For os betyder prisen en anerkendelse af vores hidtidige præstation og er en motivation til fortsat at udvikle bæredygtige visioner og produkter for vores kunder, som gør deres daglige arbejde nemmere.

Download pressemeddelelse
Til toppen