24.09.2013

Speditionsfirmaerne GLK og Adar sætter TC eMap® på prøve

Trackingløsning fra TimoCom sørger for større sikkerhed og effektivitet

(2)

Düsseldorf 24/09-2013. I juni i år blev der med TC eMap®lanceret et fuldstændigt nyt TimoCom produkt, som forener ruteplanlægning, kalkulationsmodul og køretøjstracking. Highlight'et: Den integrerede trackingløsning viser alle gængse telematikudbydere på en neutral platform og forenkler dermed speditørernes, vognmandens samt industri- og handelskundernes arbejde.

Messebesøget på transport logistic i München har i særlig høj grad gjort sig betalt for det internationale speditionsfirma Adar. Således kunne medarbejderne, som var kommet hele vejen fra den polske by Elbing, direkte på stedet blive overbevist om fordelene ved den nye trackingplatform TC eMap®: "Allerede i testfasen opdagede vi, at trackingløsningen er virkelig praktisk for os og letter vores arbejde betydeligt", siger Adam Aszyk, direktør for Adar. Speditionsfirmaet tilbyder ikke alene komplekse transportserviceydelser inden for samlegods og voluminøst gods, men driver også egen reparationsservice samt et logisitkcenter. Ikke mindst har firmaets innovative tilgang til udvikling og tekniske løsninger ført til succes. Således har man i over 13 år benyttet TimoComs licitationsplatform og nu også den nye trackingløsning.

TC eMap® hjælper transportvirksomheder, hvis vognpark er udstyret med forskellige telematiksystemer, med at tracke deres køretøjer nemt og bekvemt på bare ét kort.  Desuden kan køretøjerne ligeledes frigives manuelt til udvalgte partnere i forbindelse med trackingen, så partnerne også selv har et overblik over deres varer.  Hertil er det nok at angive den pågældende ordregivers TimoCom-ID samt den ønskede periode for køretøjstrackingen. "Tracking-frigivelsen bliver vældig godt modtaget af vores forretningspartnere. Vi har desuden fået den tilbagemelding, at kunder ved deres næste ordreafgivelse søger køretøjer, som kan trackes direkte", fortæller Aszyk.

Hidtil uset blandt fragtbørser
Innovationen bag TC eMap® består i, at det forener alle gængse telematikløsninger. Den løbende tracking af køretøjer på kun ét oversigtskort, som de diverse telematiksystemer er blevet integreret i, har ikke været mulig indtil nu. Derved bliver speditionsarbejdet endnu mere effektivt, hvilket bekræftes af Adam Aszyk: "Brugen af TC eMap® mærkes omgående. Vi behøver ikke længere at holde vores ordregivere løbende opdateret. Nu kan de selv få indblik i positionen på de køretøjer, som transporterer deres varer. Dette sparer os rigtigt meget tid."

Netop disse fordele kan disponenterne hos firmaet GLK med hjemsted i Tyskland, Gaida Logistik Kompetenz, også nikke genkendende til. De modtog en af de første frigivelser fra firmaet Adar. Direktør Horst Gaida ser klare fordele for sin virksomhed: "Det gør det meget nemmere for vores disponenter. Vi tildeler hver dag massevis af transportordrer. Desuden råder vi også over egen vognpark. Vores medarbejdere har indtil nu brugt meget tid på at indhente informationer fra lastbilerne. Dette er nu ikke længere nødvendigt, fordi de kan få vist alle køretøjer på et kort. Nu behøver de kun at bede vognmanden om at frigive køretøjerne. Det øger gennemskueligheden og dermed også sikkerheden under transporten."

Vognmanden bestemmer
Transportvirksomheder og vognmænd, som vælger TC eMap® , løber ingen risiko. De bestemmer nemlig selv, hvilket firma der får stillet et køretøj til rådighed til trackingen og hvor længe. Indstillingen af køretøjer i TC eMap® er desuden hurtigt gennemført: "Nogle få klik, frigivelse af login og adgangskode – færdigt arbejde. Det hele tager måske 10 sekunder", siger Adam Aszyk.

TimoCom Chief Representative Marcel Frings kan bekræfte den positive udvikling: "Den nye teknologi bliver benyttet. Vi har allerede integreret en stor del af Europas førende telematikudbydere i TC eMap®, og mange andre vil snart følge.

Download pressemeddelelse
Til toppen