21.03.2017

Producent af byggekemikalier optimerer logistikprocessen med TimoCom

Fleksible logistikløsninger

(4)

Erkrath, Tyskland 21.03.29017 – Beton er et af vor tids vigtigste byggematerialer, og vi kan da også næppe forestille os en verden uden. Beton er et robust byggemateriale med en lang levetid og fleksible anvendelsesmuligheder. I produktionen indgår specielle tilsætningsstoffer, som bl.a. fremstilles af firmaet MC-Bauchemie Müller GmbH & Co. KG. Logistiklederen af MC-Bauchemie, Lars Laskowski, besøgte TimoCom centralen i slutningen af januar. Her fortalte han om logistikafdelingens store arbejde med at få produkterne rettidigt ud til kunderne.

TimoCom som supplement til de faste speditionspartnere

Hvad har højhastighedsstrækningen "Taiwan High Speed Railway“ og det prisvindende koncerthus i Stettin til fælles med det berømte Maracanã Stadion i Rio de Janeiro? Beton. I alle disse spektakulære bygningsværker er der anvendt beton i en eller anden form, herunder MC-Bauchemies egenudviklede, -producerede og eksperttilpassede betontilsætningsstoffer og vedligeholdelsessystemer. 

Udover forskning, udvikling og produktion har MC-Bauchemie også gjort selve transportlogistikken til et forretningsmæssigt kerneområde. "Kundernes bestillinger skulle jo gerne nå frem til det aftalte tidspunkt og i den rette kvalitet", forklarer logistikleder Lars Laskowski. Transporten af materialer i flydende eller pulverform varetages hovedsageligt af MC-Bauchemies speditionspartnere. Læsningen af køretøjerne samt ruteplanlægningen står virksomhedens egen dispostionsafdeling dog for: "Vi planlægger transporten af både del- og hellæs i forbindelse med individuelle projekter og levering til byggepladser samt lageropfyldning. "Det giver en transportvolumen på 500 til 600 tons hver dag, hvilket på årsbasis kan omregnes til 120.000 tons. Der er dog også bestillinger, som ikke kan transporteres som en del af den almindelige dagsrytme. Her benytter MC-Bauchemie sig af transportleverandørerne på spotmarkedet. Afdelingen for disposition og fragt bruger i den forbindelse bl.a. transportplatformen fra TimoCom.  "Vores dispositionsleder kunne slet ikke få armene ned igen, da han første gang loggede på systemet. Han kunne ikke tro sine egne øjne – 30 sekunder efter at have indtastet fragttilbuddet var der allerede bid", fortæller Laskowski om sine personlige erfaringer med TimoCom.

 

Besparelser over hele linjen

Siden da har MC-Bauchemie afviklet talrige nationale og internationale transportopgaver via transportplatformen, hvilket har udløst betydelige besparelser. Transportplatformens største fordel er dog lagt fra prisen. "Kvalitet i særklasse, stabile og realistiske servicegarantier samt fleksible og kundeorienterede løsninger – det er nøglen til loyale og tilfredse kunder", forklarer Laskowski. 

Ifølge Laskowski hverken kan eller skal transportplatformen dog erstatte virksomhedens egen dispositionsafdeling. MC-Bauchemie-gruppen bruger primært TimoCom til afvikling af særtransporter.

"Lige præcis den type opgaver ligger da også lige til højrebenet: Transportplatformen fra TimoCom hjælper virksomhederne med at reagere fleksibelt og hurtigt på nye markeds- og kundekrav, uden at skulle ændre for meget på de eksisterende transportvaner", understreger Gunnar Gburek, Company Spokesman hos TimoCom.

 

Ved hjælp af feedback fra kunder som MC-Bauchemie ønsker TimoCom i endnu højere grad at geare transportplatformen til fremtidens digitale transportindkøb. 

Download pressemeddelelse
Til toppen