08.03.2017

Nyhed: TimoCom TruckBan

Europas største transportplatform informerer om alle kørselsforbud for lastbiler via gratis portal

(6)

Erkrath, Tyskland 08.03.2017 – de europæiske regler vedrørende kørselsforbud for lastbiler er meget komplekse. De enkelte lande i Europa har hver især vedtaget nationale kørselsforbud på bestemte strækninger, veje og motorvejsafsnit. For at komplicere sagen yderligere, gælder kørselsforbuddene kun på nøje definerede tidspunkter. Her får selv de mest velorganiserede transportaktører mere end svært ved at bevare overblikket. Det problem satte TimoCom sig for at løse, og resultatet hedder TimoCom TruckBan: en overskuelig portal med alle gældende kørselsforbud for lastbiler på tværs af Europas grænser. Portalen er tilgængelig på 14 sprog.

 

Alene de tyske regler vedrørende kørselsforbud for lastbiler er så komplicerede, at man hurtigt taber pusten og endnu værre: overblikket. På søn- og helligdage mellem kl. 00 og 22 er der f.eks. kørselsforbud for lastbiler med en samlet vægt på over 7,5 ton samt lastbiler med anhænger. Køretøjer med bestemte slags gods i lasten er igen underlagt yderligere restriktioner. Overtrædes reglerne, kan chaufføren se frem til en bøde på 120 euro. Vognmanden derhjemme kan også blive opkrævet en bøde i forbindelse med chaufførens overtrædelse af et givent kørselsforbud. I så fald skal vognmanden betale 570 euro udover chaufførens bøde. Oven i disse regler kommer så kørselsforbuddet i sommerperioden. Dette kørselsforbud gælder for lastbiler med en samlet vægt på over 7,5 ton samt lastbiler med anhænger. Disse køretøjer har forbud mod at køre på bestemte motor-og landeveje i perioden 1. juli til 31. august på lørdage mellem kl. 07 og kl. 20

 

Slut med forvirringen

At hvert eneste europæiske land har sine egne specifikke kørselsforbud for lastbiler gør det i sig indviklet nok at bevare overblikket. Føjer man så de internationale kørselsforbud i sommerferieperioden til listen, bliver forvirringen total. Det synes Europas største transportplatform TimoCom i hvert fald, og har derfor udviklet en gratis portal, „TimoCom TruckBan“ (www.truckban.info). Her kan du informere dig om samtlige kørselsforbud for lastbiler i Europa. Portalen er tilgængelig på 14 sprog, og her kan alle aktører inden for transport og logistik hurtigt og enkelt finder informationer om kørselsforbud for lastbiler i forbindelse med weekender, sommerferier og helligdage. Oversigten gælder hele Euopa. Du behøver bare at indtaste det ønskede land, evt. i kombination med en dato, så får du vist en overskuelig oversigt over alle gældende kørselsforbud.  TimoCom TruckBan er især et interessant redskab for disponenter og lastbilchauffører. Portalen letter ruteplanlægningen inden turens start, men er samtidig også optimeret til mobile enheder. Dermed kan portalen også bruges som en nyttig informationskilde for chauffører på farten. 

 

Du finder TimoCom TruckBan på www.truckban.info.

Download pressemeddelelse
Til toppen