26.02.2018

Kvinder i logistikbranchen: Interview med Marita Saarres-Lakso fra Ibertrans OY, Finland

TimoCom interview med speditøren Marita Saarres-Lakso, der til daglig leder virksomheden Ibertrans fra Finland

(1)

Erkrath, Tyskland, 26.02.2018 – Dem administrerende direktør Marita Saarres-Lakso har med sit speditionsfirma Ibertrans opnået certificeringen "The Strongest in Finland" og erobret Den Iberiske Halvø. Læs vores eksklusive TimoCom interview, og få svar på hvorfor hverken syd eller nord kan undvære Maritas virksomhed, og hvordan titlen egentlig skal forstås.

Marita Saarres-Lakso, kan du fortælle lidt om din virksomhed?

"I 1992 begyndte vi at eksportere frugt og grønt fra Spanien, og i dag er vi aktive inden for import og eksport af mange andre levnedsmidler. Hertil kommer køle- og termotransporter samt medicinalprodukter, dvs. følsomt gods. Vi er eksperter inden for transport på Den Iberiske Halvø samt transporter til Finland. I samarbejde med min kollega Marjatta Oinonen dækker vores virksomhed et meget stort område inden for denne specielle branche. Uden Ibertrans ville der helt sikkert opstå et transportmæssigt tomrum i både syd og nord.

 

Hvordan kom du ind i vejgodstransportbranchen?


"Det gik helt af sig selv: Jeg er nemlig udlært speditør. Jeg arbejdede i mange år for en stor transportvirksomhed og elskede jobbet. I dag leder jeg så mit eget firma. Jeg har fundet en niche, som jeg med min logistikviden kan betjene perfekt. Efterspørgslen på frugt, grønt og medicinalprodukter er steget støt siden jeg startede mit firma. Jeg er uendelig stolt over at kunne fejre 25 års jubilæum i år, og glæder mig i den forbindelse over vores mange loyale kunder, som forstår at værdsætte vores arbejde.

 

Hvad er den største udfordring inden for transportbranchen?

"At finde pålidelige partnere. Et solidt netværk er nødvendigt for at kunne vinde nye kunder, og det er helt afgørende for at kunne holde på dem.  Man er nødt til at udvikle en hårfin fornemmelse for branchen, så man kan tilbyde sine serviceydelser til den rigtige pris, og så er man nødt til at levere til tiden hver gang, uanset hvordan trafikken og vejret arter sig.

 

Hvordan skal udsagnet "The Strongest in Finland" forstås?

"I dag er kvalitetsstempler og certifikater alfa og omega for et godt firmaimage. "The Strongest in Finland" hører til de mere slagkraftige af slagsen, og Ibertrans er stolt over at have gjort sig fortjent til dette certifikat. Certifikatet bekræfter en virksomheds kreditværdighed og pålidelighed, og vidner samtidig om en fremragende betalingsevne. Kun 12 procent af alle finske virksomheder kan smykke sig med dette certifikat. Sidste år opnåede vi igen det højest mulige kreditniveau. Det klarer de færreste firmaer flere år i træk."

 

Er der brug for flere kvinder i ledende stillinger inden for logistikbranchen?

"For mig at se ligger kvindernes styrke især i deres empatiske tilgang og sans for detaljen. Disse evner gør dem langt bedre til at imødekomme kundernes ønsker og behov. Kvinderne hører ikke bare efter med et halvt øre; de sætter sig virkelig i kundens sted og formår derfor at finde de bedste løsninger for alle parter. Hvis chefstolen så oven i købet er besat af en kvinde, kan det ikke undgå at komme virksomheden til gode. Komplet ligestilling på dette område er dog ikke lige om hjørnet. Ikke desto mindre er vi i Finland kommet ret langt efter min mening. I 2017 fejrede Finland 100 års uafhængighed. Denne begivenhed kan sagtens relateres til kvindernes vidtrækkende uafhængighed."

 

Hvordan ser du Ibertrans' fremtid?

"Den digitale udvikling har allerede bevirket store fremskridt. Vi kan f.eks. sende og modtage ordrer, fakturaer og andre informationer elektronisk. Smartphones letter ligeledes vores arbejdshverdag. Via mobilnettet kan vi sågar følge transportens vej fra start til slut, kort sagt er alle processerne blevet enklere. En ting har dog ikke ændret sig spor: transportbehovet. Dermed har Ibertrans gode chancer for at bevare sin position de næste 25 år med.

 

Læs mere om speditionen Ibertrans OY på: http://ibertrans.fi/

Download pressemeddelelse
Til toppen