25.04.2016

Det seneste emne: Fra transporter til logistik 4.0

Branchen væbner sig til fremtiden

(1)

Erkrath, Tyskland, 25/04-2016 – Da seks lastbilskonvoier rullede igennem Europa næsten automatisk i starten af april, fik de stor mediebevågenhed. European Platooning Challenge viste tydeligt, i hvilken retning transport- og logistikbranchen udvikler sig, og også, hvad der er muligt allerede nu. Et godt netværk er nemlig allerede i dag nøglen til mere effektivitet og en større konkurrenceevne i logistikken. 

Det er visioner for logistikbranchens fremtid: Lastbiler, som kører med en lille afstand i den forankørendes vindskygge, som reagerer automatisk på andre trafikdeltagere og under kørslen allerede opdaterer den forventede ankomsttid ved læsserampen eller sender fragtbreve digitalt. European Platooning Challenge nærmede siglogistikkens fremtid med et yderligere skridt – på køretøjsproducenternes side.

Men også inden for andre brancheområder arbejder virksomheder allerede på at optimere – og frem for alt forbinde – enkelte strømninger af værdiskabelse. Så bliver det spændende, når virksomheder fra de forskellige brancheområder samarbejder med hinanden. Det er først forbindelsen af disse strømninger, som skaber maksimale synergier.

 

Bedre udnyttelse af køretøjer

I forbindelse med European Platooning Challenge rykkede også emnerne "lastbilsudnyttelse" og "undgåelse af tomkørsler" i fokus. På "Campus Connectivity" i Düsseldorf, Tyskland viste automobilproducenten Daimler de chancer og muligheder, som byder sig for transportvirksomheder, når de f.eks. forbinder deres telematiktjenester og dispositionssoftware med en fragtbørs. Når de så fremover bliver ledsaget af den intelligente lastbil, som kommunikerer med fragtbørsen, vil der blive opnået et maksimum af effektivitet og økonomi.

 

Europas største transportplatform TimoCom er allerede i dag forberedt på denne fremtid – nu mangler vi kun indsatsen af de forbundne lastbiler over hele arealet. Faktisk er over 180 telematikudbydere i dag direkte forbundet med TimoCom. Inden for transportplatformen er trackingløsningen så igen forbundet med fragtbørsen og licitationsplatformen. Desuden kan transport- og logistikvirksomheder forbinde TimoCom direkte med deres individuelle dispositionssoftware via en grænseflade.

 

Fremtiden er begyndt

For arbejdsproceduren betyder denne forbindelse f.eks., at disponenten kan indtaste en relation i sin dispositionssoftware og ved hjælp af TimoCom trackingen nøjagtigt ved, hvornår lastbilen er på aflæsningsstedet og herefter finder en passende fragt til tilbagevejen via omkredssøgningen. Når der nu indgår intelligente og forbundne lastbiler i denne proces, kan det tænkes, at de automatisk kommunikerer med transportplatformen og den integrerede telematik og fremlægger forslag til passende returfragter for disponenten ud fra de aktuelle data.

 

European Platooning Challenge har givet transport- og logistikbranchen nye impulser hen til en logistik 4.0. Enkelte virksomheder er allerede pionerer på dette punkt, når det gælder innovation, men først når alle transportdeltagere er forbundne og samarbejder, vil det fremover gøre transporterne mere økonomiske og effektive.

Download pressemeddelelse
Til toppen