23.07.2014

Exiros optimerer Supply Chain med TimoCom transportbarometer

International indkøbs-serviceleverandør bruger markedsindikator med succes

(3)

Düsseldorf, 23.07.2014 – TimoCom transportbarometeret er værktøjet til at spotte tendenser på et tidligt tidspunkt og gå til kontraktforhandlinger med en realistisk markedspris. Det sørger for, at virksomheder, som deltager i transporter, altid er godt informerede om den aktuelle situation på transportmarkedet. Det har en global player som firmaet Exiros fundet ud af – siden 2011 bruger det TimoCom transportbarometeret til at kontrollere logistik performance og træffe beslutninger om indkøbsstrategien.

Exiros er en procurement services provider, som hører til Tenaris-gruppen. Tenaris er med sine ca. 27.000 medarbejdere og en omsætning på mere end 10 mia. US-dollar en af verdens førende producenter af stålrør. Det er klart, at fejl ved planlægningerne af indkøbsstrategien for en virksomhed i denne størrelse kan betyde en enorm finansiel skade. For at forhindre det, bruger Exiros blandt andet TimoCom transportbarometeret. “At bruge dataene fra TimoCom transportbarometer er en fast del af vores monitoring af vores logistik performance og vores beslutningsprocesser for den kommercielle strategi“, siger Luca Arlati, transport & logistics coordinator hos Exiros. “På den måde kan vi allerede på forhånd erkende tendenser, men også ex post bedre analysere handelsbalancer og prisudviklinger.“

 

Bedre forberedt til prisforhandlinger
TimoCom transportbarometerets datamateriale er så enormt omfattende, at man hermed realistisk kan finde frem til markedspriserne over hele Europa. Det er et godt grundlage ved prisforhandlinger med forretningspartnere. Som markedsførende blandt fragtbørserne i Europa står data fra transportbørsen TC Truck&Cargo® på ethvert tidspunkt til rådighed for TimoCom. Her offentliggøres dagligt op til 450.000 internationale kapacitets- og fragttilbud fra over 100.000 brugere. Disse oplysninger indgår i TimoCom transportbarometeret, som således er en god genspejling af den aktuelle situation på det europæiske vejtransportmarked.

Virksomheder som Exiros, som analyserer transportbarometeret og lader resultaterne indgå direkte i deres logistikplanlægninger, kan optimere controllingen af logistikprocessene og herved udforme deres supply chain mere effektivt og udgiftsbesparende.

Men det betyder ikke, at brugerne er bundet til kontoret eller firmacentralen. Takket være TimoCom transportbarometer-app' en kan man også ved prisforhandlinger på stedet altid se det topaktuelle kapacitets- og fragtforhold.

Download pressemeddelelse
Til toppen