19.05.2014

Det totale overblik: Telematik bliver til et must i logistikkens verden

Økonomisk win-win-situation for alle i transportbranchen

(2)

Düsseldorf, 19.05.2014. At være hos kunden "just in time" er i dag en vigtig del af den moderne forsyningskæde. For at være konkurrencedygtig, skal man fokusere på driftsoptimering, besparelser og i stigende grad være serviceorienteret. Disse mål kan først og fremmest opnås ved en optimal udnyttelse af vognparken og en systematisk styring af transportprocesserne. Af samme grund har speditionsvirksomheden Logistik in XXL i 14 år med stor succes satset på forbindelsen mellem fragtbørser og telematiksystemer. For at gøre varestrømmen endnu mere gennemskuelig blev 29 af vognparkens i alt 180 køretøjer udstyret med en af Europas markedslederes løsning, nemlig Daimler Fleet Board. Som TimoCom-kunde får logistikmedarbejderen dobbelt så meget gavn af løsningen. Udbyderen af telematikunderstøttede internettjenester har nemlig været med om bord som partner helt siden opstarten af trackingplatformen TC eMap®.

Flådestyring: Innovation møder kommunikation

Brugen af telematik inden for logistikken udvilker sig hastigt. Moderne værktøjer bidrager til bedre driftsøkonomi, idet der spares i forbindelse med forbrug, standtider og kommunikation. Volker Asche, direktør for XXL, opdagede dette allerede i 2000 og har siden dengang bearbejdet sine lastbilers oplysninger ved hjælp af GPS-systemer. "Dermed er vores disponenter i stand til at bestemme varens opholdssted i realtid, kan planlægge ruter optimalt samt kan altid meddele kunderne, hvor deres læs befinder sig.  Via forbindelsen mellem Daimler FleetBoard og TimoComs fragtbørs får vi desuden vist hele vognparken på én platform, og man skal ikke længere veksle mellem forskellige telematiksystemer.  Derudover bortfalder langsommelige telefonsamtaler med chaufførerne uden at informationsflowet begrænses", siger logistikmanager Asche. Med denne allround-løsning får transportvirksomheden med 350 medarbejdere ikke kun for en optimal udnyttelse af køretøjerne, men også en gnidningsfri gennemførsel af turene i hele Europa.

 

Platformen skaber et overblik med system

Som en af de første testpilotkunder har vognparkejeren Logistik in XXL været en støtte under hele udviklingsfasen af TC eMap® med en integreret trackingløsning. "Vi er blevet overbevist af alle fordele. En simpel tilmelding hos TimoCom er nok, for vores telematikudbyder Daimler FleetBoard er jo direkte tilsluttet til TC eMap® ", siger Asche. Desuden kan disponenterne ved deres indtastning af ledige køretøjskapaciteter fremhæve, at køretøjerne kan trackes af fragtudbyderne. Som transportvirksomhed skaffer man sig dermed et vigtigt tillidsforspring. At vigtigheden ved emnet sikkerhed af transporter stiger, kan også bekræftes af TimoCom Chief Representative Marcel Frings: "Vi bemærker en enorm stigning af de registrerede køretøjer i børsen. Også kooperationen med de p.t. 78 telematikudbydere viser betydningen for branchen. Vi glæder os især over samarbejdet med Daimler FleetBoard, for det er et af de mest benyttede systemer, som er integreret i TC eMap®." Også Volker Asche fra Logistik in XXL er mere end bare tilfreds med grænsefladen. "Via partnerskabet med TimoCom arbejder vi ikke alene mere effektivt som speditørvirksomhed, men kan også opfylde kravene, som er steget."

Download pressemeddelelse
Til toppen