23.07.2013

Det lysner i horisonten

TimoComs transportbarometer afslutter 2. kvartal med en overvægt af fragttilbud

(1)

Düsseldorf 23/07-2013 – Agurketiden synes at være forbi i transportbranchen. TimoComs transportbarometer er steget støt i de forgangne måneder, og 2. kvartal fremviser et fordelingsforhold mellem fragt og ledig kapacitet på 53:47. Højdepunktet var maj måned med et forhold på 60:40 og en ny rekord for antallet af både fragttilbud og tilbud om ledig kapacitet i TC Truck&Cargo®.

Allerede i april kunne man ane, at kurven for dette års 2. kvartal ville bevæge sig støt opad. Med et fordelingsforhold mellem fragt og ledig kapacitet på 49:51 lå TimoComs transportbarometer hele 14 procentpoint over værdien fra måneden før. "Alligevel var første del af kvartalet alt i alt beskeden", siger Marcel Frings, Chief Representative hos TimoCom, "for sidste år havde vi på dette tidspunkt en pæn overvægt af fragttilbud med et fordelingsforhold på 57:43."

 

25 procentpoint på to måneder
Men så vendte vinden endelig i maj. Med en yderligere stigning på 11 procentpoint kom fragtandelen for første gang siden september 2012 op på en positiv værdi. I slutningen af måneden stod der 60:40 til fordel for fragttilbuddene på det europæiske transportmarked. "Helligdagsmåneden" maj var med til at påvirke udviklingen i positiv retning. De mange helligdage medvirkede til, at der skulle leveres flere fødevarer til supermarkederne i hele Europa. Dette afspejler sig også i de endelige tal: Den 21. maj nåede transporttilbuddene i TC Truck&Cargo® op på et aldrig før set niveau. I alt var der hele 467.510 tilbud i transportbørsen – hvilket er det største antal nogensinde.
Denne rekord kunne ganske vist ikke fastholdes i juni, men fordelingsforholdet på 51:49 må siges at være ovenud positivt. Det er nøjagtig et år siden, at der sidst var en overvægt af fragttilbud i to måneder i træk. Nu ser det ud til, at transportmarkedet igen oplever normalisering, og at det endelig er slut med en overvægt af ledig kapacitet.

 

Flere tilbud end i 2012
Også Marcel Frings ser en positiv udvikling i transportbranchen: "Ved første øjekast ser 2. kvartal i år nøjagtigt ud som i 2012. I det forgangne år var fordelingsforholdet mellem fragt og ledig kapacitet på 54:46 og i år er det på 53:47. Kigger man derimod på det samlede antal tilbud, begynder det at blive interessant: I år har der i alt været ca. 13 % flere tilbud end i 2012 - en væsentlig stigning! Og netop dette gør, at vi ser optimistisk på de kommende måneder."

2. kvartal er slut, og 3. kvartal tegner særdeles godt. Nu kan man kun håbe, at den positive stemning blandt forbrugerne og i branchen fortsætter, så der holdes gang i det europæiske erhvervsliv. Forudsætningerne for et sommereventyr i stedet for en sløv agurketid er i det mindste til stede.

Download pressemeddelelse
Til toppen