Transportbarometer Markant større fragtmængde i 2. kvartal

Største fragtandel på transportmarkedet siden 2012

del på ...
08.07.2015

Erkrath, 08.07.2015 – I 2. kvartal af 2015 tog TimoComs transportbarometer hul på det længe ventede opsving. Med et fordelingsforhold mellem fragt og ledig kapacitet på 54:46 blev de gode tal fra årets start videreført på imponerende vis. Der er flere årsager til denne positive udvikling.

Allerede i april blev grundlaget til et fragtfyldt travlt 2. kvartal lagt. I den første måned steg fragtandelen på det europæiske transportmarked med næsten 13 procentpoint til 53 % i sammenligning med måneden før. Stigningen var forventet grundet påskedagene og de dermed forbundne uger med 4 arbejdsdage i mange europæiske lande. Stigningens størrelse er dog ganske markant. Det samme gælder for udviklingen af TimoComs transportbarometer i den efterfølgende periode.

 

En togstrejke gav fulde ordrebøger

Maj måned øgede fragtmængden yderligere. Med et fordelingsforhold mellem fragt og ledig kapacitet på 59:41 lå TimoComs transportbarometer langt over tallene fra forrige år (48:52). Hele 10,6 % flere fragtordrer sørgede for god stemning blandt udbyderne af fragtkapacitet. I forårsmåneden er der på grund af de mange helligdage i hele Europa garanti for (over-)fyldte ordrebøger, men i år har TimoComs Chief Representative Marcel Frings en yderligere forklaring på den katapultagtige stigning: "I maj måned var der to store togstrejker lige efter hinanden hos de tyske godsbaner. Det betød, at nødvendig banekapacitet ikke blev udnyttet, og man måtte i stedet ty til lastbiler. I flere dage var fordelingsforholdet mellem fragt og ledig kapacitet 85:15 på TimoComs transportbarometer, hvad angår transport i Tyskland. Transporttjenesteydere fra hele Europa drog fordel af disse togstrejker og kom til Tyskland for at dække transportbehovene.

 

I juni normaliserede forholdene sig. Som i de foregående fire år bevæger den sidste måned i kvartalet sig mod et mere jævnt niveau. Til slut stod fordelingsforholdet mellem fragt og ledig kapacitet 50:50 på TimoComs transportbarometer og annoncerede dermed sommerperioden.

 

Også i næste kvartal regner Marcel Frings med et forløb uden de store overraskelser. "Vi går ud fra, at juli, august og september bliver ligesom de seneste år. I begyndelsen af 3. kvartal falder fragtandelen på transportmarkedet en smule. I august går det et niveau længere ned – jeg regner med, at vi minimalt kommer til at ligge på 45 % fragt. Fra september tages der atter hul på forretningerne, og fragten kommer til at overstige markedets kapacitet."

Til toppen

Jeg accepterer, at denne side benytter cookies til analyser, individualiseret indhold og reklamer. Læs mere her