Nu kan du selv være med til at udforme dine transport- og logistikprocesser. Uanset om det gælder kundevinding, gennemførelse eller forvaltning af transportordrer, i Smart Logistics System fra TIMOCOM finder du altid den passende funktion i henhold til dine behov og dit aktuelle digitaliseringsniveau.

FTL (Full Truck Load)

FTL (Full Truck Load) betegner en leverance, hvor en lastbil transporterer en enkelt ladning og dermed er fuldt lastet. På dansk kaldes dette hellæs.

Både for chaufføren, for transportvirksomheden og ordregiveren er hellæs det mest optimale. For transportvirksomheden bortfalder ekstra omkostninger for leveringsmeddelser, fakturering samt ventetider ved flere på- og aflæsningssteder. For føreren indebærer det reduceret indsats ved på- og aflæsning og sikring af lasten. Ordregiveren drager fordel ved den hurtigste forsendelse uden omladning af transportgodset direkte fra pålæsningsstedet til modtageren.

Det modsatte af FTL er dellæs, også kaldet LTL (Less Than Truckload). En fuld container kaldes FCL (Full Container Load), ved jernbanetrafik taler man om vognladninger.

Bliv branche-insider

Tilmeld dig her, og glæd dig til at regelmæssigt at modtage relevante artikler, der gør din arbejdshverdag lettere og udvider din forretningshorisont.


Tilmeld nyhedsbrev

Til toppen